A Moyes éra - Premiership.hu - Premier League, Bajnokok Ligája, Premiership
|
1 gyula8 3236
2 lambda 3210
3 chelsea1024 2954
4 manutd32 2940
5 fantom83 2870
6 Vegita8 2848
7 Bosi23 2794
8 nowych 2746
9 Copyrama 2742
10 Kur3sz 2734


PremierShip.hu

Fanshop

Keresés

» Szerző: RF_CFC | Dátum: 2014-04-22 09:25 | Olvasva: 2893 | H.sz.: 0

David Moyes a mai nap távozott a Manchester United éléről! A skót tréner közel 10 hónapot töltött a Vörös Ördögök kispadján, nézzük át hogy alakult idei tevékenysége.

2013. Május - A Kiválasztott

Sir Alex Ferguson ekkor döntött úgy, hogy abbahagyja igencsak sikeres és hosszú edzői karrierjét. Nem sokkal később az MU be is jelentette, hogy hat éves szerződést kötnek az Everton akkori mesterével, David Moyesszal. A Vörösök szurkolói üdvözölték a döntést és várták az új érát.

2013. Július - Intő jel!

Már javában tartott a felkészülési időszak és a United nem épp csodás eredményeivel hívta fel magára a figyelmet, mint inkább a lehetséges érkezők neveivel. Hét mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg Moyes „új" csapata az előszezonban, három vereség és két döntetlen mellett.

2013. Augusztus 11. - SAF szezonjának koronája

A bajnok az FA Kupa győztesével, vagyis az angol futball megnyitója a Community Shield jelentette Moyes első (és utolsó) kupáját a Vörös Ördögökkel. Robin van Persie duplájával hozták el a díjat, mely után azt nyilatkozta a skót tréner, hogy ez még nem az ő sikere, inkább elődjéé.

2013. Szeptember 22. - Jó lesz ez így?

Jól kezdték a szezont a Swansea kiütésével, de aztán megakadt a „gőzhenger". Előbb a Liverpooltól kaptak ki, majd a Man City-től nagyon, túlságosan nagyon. Aztán a következő meccsen is jött a zakó, ekkor már a West Bromtól.

Moyes

2014. Január 19. - Esélytelenek nyugalma

A Chelsea simán verte a Unitedet hazai pályán, ezzel végleg lemondhatott bajnoki álmairól a címvédő, ráadásul egyre jobban úgy nézett ki, hogy már csak a BL helyek egyikéért lesznek harcban. Nem sokkal később jött egy jó hír, a Mourinho által kegyvesztett Juan Mata aláírt hozzájuk. Jó pont Moyesnak.

2014. Február 25. - Megerősödik az ellenszél

Egyértelműnek tűnt, hogy az MU kapta a leggyengébb ellenfelet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az Olympiakos személyében. Ennek ellenére mindjárt egy 2-0-s vereséggel nyitották a párharcot Moyes fiai. Ekkor még megmutatták, hogy van egy kis halvány remény, a visszavágón kiharcolták a továbbjutást.

2014. Március 29. - „Rossz választás"

Az Aston Villa elleni bajnokin az MU fanatikusai egy repülőgép segítségével jelezték Moyesnak, hogy távoznia kéne. Ez volt az első eset, hogy szurkolók így üzentek a menedzsernek. A gép üzenete egyértelmű volt: Rossz választás - Moyes kifelé!

2014. Április 9. - Vége a BL-nek is!

Elég nagyképűen David Moyes azt nyilatkozta az Olympiakos elleni diadal után, hogy akár a végső győzelemre is esélyesek. Nem így történt, a Bayern München megálljt parancsolt, de! Muszáj hozzá tenni, hogy az MU mindkét meccsen helyt állt és küzdöttek a sikerért, ami végül nem jött el. Egy időre elbúcsúztak a sorozattól.

2014. Április 20. - Nincs több remény

Idegenben szenvedett vereséget korábbi csapata ellen Moyes, így biztossá vált, hogy a United nem indul jövőre a legrangosabb európai kupában. Fájdalmas meccsen fájdalmas eredmény. Sok kritika, kilátástalanság az angol sajtóban.

2014. Április 22. - Moyes elhagyja a hajót

Majdnem azt írtam, hogy a hajót, amit épített, de ez így nem igaz. Ez a hajó még mindig Ferguson gerendáiból készült, talán valahol ez is baj volt. 348 napot töltött az angol rekord bajnok élén a skót edző, aki ezzel a legrövidebb ideig regnáló menedzser lett az MU történelmében. De nem csak ez az egy negatív rekord az, amit felállított/ megdöntött.
Hogy jobb lesz-e így, majd eldől. Hogy itt volt-e az ideje azt nem a mi tisztünk megítélni, csak véleményünk lehet. Mindenesetre Jaime Carragher szavaival élve, ez a játék része, ez a labdarúgás része és Moyes biztos vissza fog térni később, mint edző.

mu-kicsi.png

» Szólj hozzá!- oszd meg véleményed másokkal!

Ha belépsz az oldalra, kommentálhatod a híreket!

» Eddigi hozzászólások
Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első!